Europa/lukning: Svingende markeder endte i beskedent minus

Udgivet den 10-06-2021  |  kl. 17:54  |  

De europæiske markeder lukkede en anelse i rødt torsdag, hvor luftfartssektoren mærkede et fald, på trods af at rejsevejledningerne rundt om i verden lempes mere og mere.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks steg marginalt 0,1 pct. FTSE 100 steg 0,1 pct., mens det franske CAC 40 faldt 0,3 pct. DAX-indekset i Tyskland endte i et plus på 0,1 pct.

De længe ventede amerikanske inflationstal og rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB) fulgte meget godt det forventede. Inflationen steg i maj lidt mere end det estimerede, men det gav ikke store udsving i markederne.

Ryanair fik hug på den irske børs og faldt 2,9 pct. til 16,40 euro. Det skete, efter at de britiske konkurrencemyndigheder har indledt en efterforskning af British Airways og Ryanair for at se, om luftfartsselskaberne brød britisk forbrugerlov ved ikke at tilbyde refundering af flybilletter.

British Airways og Ryanair efterforskes af Competition and Markets Authority (CMA), da selskaberne ikke har refunderet penge til kunder, men har tilbudt muligheden for at flytte bestillingen eller udstede værdikuponer.

Aktien hos International Consolidated Airlines, der ejer British Airways, faldt 2 pct. til 200,40 pence.

Den tyske storbank Deutsche Bank er kommet lidt i modvind og venter et samlet tab på 300 mio. euro (cirka 2,2 mia. kr.) efter en retssag om bankgebyrer, som kunderne vandt.

Aktien faldt 1 pct. til 11,91 euro torsdag.

/ritzau/FINANS

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder