Europa/lukning: Tilkøb og frasalg gav plusser i grønt marked

Udgivet den 13-01-2021  |  kl. 17:47  |  

Der var opkøb og frasalg på menuen onsdag, hvor den franske supermarkedskæde Carrefour og spanske Telefónica endte med solide plusser på aktiekurserne.

Den franske supermarkedskæde steg med 13,4 pct., efter at canadiske Alimentation Couche-Tard, der blandt andet driver tankstationsbutikker og ejer tankkæden Circle K, bekræftede dialog om en mulig overtagelse af selskabet.

Ifølge Financial Times har Couche-Tard længe vokset gennem opkøb, og et opkøb af Carrefour kunne give den canadiske koncern mulighed for yderligere ekspansion i Europa og Latinamerika.

Lidt længere sydpå indgik spanske Telefónicas datterselskab Telxius Telecom en aftale om at sælge sin telemastdivision i Europa og Latinamerika til amerikanske American Tower for omkring 7,7 mia. euro ifølge Bloomberg News.

Aktien steg 10 pct.

Samlet endte det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 onsdag til et plus på omkring 0,2 pct.

BANKSEKTOR I FALD

En af de værst præsterende sektorer var onsdag bankerne, der samlet faldt over 1 pct. Det skete af frygt for yderlige stramninger i Europa på grund af coronapandemien, hvilket vil sætte det økonomiske opsving på pause.

- Vi kommer ikke til at se lempelser i restriktionerne lige nu, så det lægger på frygten for lavere aktivitet. Og jo længere en nedlukning varer, desto mere sandsynligt er det med nedskrivninger på lån. Så det påvirker bankerne, siger David Madden, analytiker i CMD Markets, til Reuters.

Det tyske medieselskab Prosieben Sat. 1 fik kursklø på børsen i Frankfurt og faldt 6,1 pct. til 13,29 euro.

Skredet kom, efter at den amerikanske investeringsfond KKR har sat 11 mio. aktier til salg. Og kilder oplyste til Bloomberg, at prisen er en rabat på 4,5 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag på 14,135 euro.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder