Europa/lukning: Trump skabte eftermiddagsbegejstring på aktiemarkedet

Udgivet den 12-12-2019  |  kl. 17:48  |  

Stigningerne tog til på de europæiske aktiemarkeder i løbet af eftermiddagen torsdag, hvor et nyt tweet fra den amerikanske præsident, Donald Trump, skabte begejstring blandt investorerne.

Donald Trump skrev torsdag eftermiddag på det sociale medie Twitter, at USA er "meget tæt på at indgå en stor aftale med Kina".

Nyt fra handelsfronten har - sammen med rentemøder i USA og Europa samt det britiske parlamentsvalg - været et af de store fokuspunkter i denne uge, da nye afgifter på kinesiske varer står til at træde i kraft på søndag, hvis der ikke landes en form for aftale inden.

Rentemøderne i USA og Europa endte med uændrede renter, mens parlamentsvalget i Storbritannien først bliver afgjort efter europæisk børslukketid.

Det britiske FTSE 100-indeks gik 1 pct. frem, det franske CAC 40-indeks steg 0,5 pct., ligesom det tyske DAX-indeks tog et hop på 0,7 pct.

For det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lød stigningen på 0,4 pct. torsdag.

På selskabsfronten var der for tredje dag i træk revanche til det britiske olieselskab Tullow Oil, der torsdag placerede sig helt i toppen af det fælleseuropæiske indeks med et kurshop på 14,5 pct. til 60,30 pence.

Tullow Oil tog mandag et massivt kursdyk på 71,4 pct. efter en meddelelse om chefafgang og skuffende produktion i selskabets nøglefelter.

På trods af at aktien siden er steget tre dage i træk, er der fortsat langt op til fredagens kursniveau på 141,40 pence.

Det britiske byggeselskab Balfour Beatty blev også løftet med 4,2 pct. på børsen i London, efter at selskabet oplyste, at indtjeningen fra driften for hele året er en smule foran bestyrelsens forventning.

Mindre godt gik det for aktien i danske Genmab, der faldt 4,6 pct. og dermed endte som torsdagens mest faldende aktie i det fælleseuropæiske indeks.

Biotekselskabet har generelt været lidt i modvind, siden det præsenterede nyt fra sin pipeline i forbindelse med den amerikanske ASH-konference.

Torsdag havde den tyske storbank Deutsche Bank sænket anbefalingen for Genmab-aktien til "hold" fra "køb". Kursmålet blev dog samtidig løftet til 1570 kr. fra 1540 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder