Europa/lukning: Tyske industrikæmpe faldt markant på rød dag

Udgivet den 13-08-2020  |  kl. 17:57  |  

Det var en kæberasler af de større, der ramte den tyske industrikæmpe Thyssenkrupp, efter at koncernen kom en dyster prognose for resten af året. Så stor at den gav pladsen som den mest faldende aktie i det brede Stoxx 600-indeks.

Thyssenkrupp, der tidligere i år solgte sin vigtige elevatordivision for at sikre tilstrækkelig kapital til en større omstrukturering af selskabets øvrige forretninger, venter nu et justeret driftsunderskud for de fortsatte aktiviteter på mellem 1,7 og 1,9 mia. euro mod minus 110 mio. i det foregående regnskabsår ifølge Bloomberg News.

Aktien faldt 16,6 pct. til 6,22 euro, og kursen er dermed næsten halveret siden årsskiftet.

Hollandske Aegon, der ejer det amerikanske forsikringsselskab Transamerica, fulgte ned med et fald på 15,3 pct. efter et regnskab, hvor udbyttet blev halveret til 6 eurocent mod 15 eurocent sidste år. Det fik blandt andet KBC Securities til at kalde regnskabet for "svagt" og langt under forventningerne, skrev Bloomberg

Samlet faldt Stoxx 600-indekset med 0,7 pct. torsdag.

I toppen af indekset endte to danske selskaber: Simcorp og Genmab med stigninger på 5,8 og 5,4 pct.

Simcorps regnskab viste onsdag tilbagegang i både salg og indtjening, men posterne lå over analytikernes forventninger.

Og Genmab satte kursrekord efter et regnskab, som over en bred kam landede som ventet af analytikerne, da omsætning og indtjening gik markant frem.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder