Europa/lukning: Weir og ISS gik hver sin vej i neutralt marked

Udgivet den 26-02-2020  |  kl. 17:49  |  

Skotske Weir Group gik mod strømmen i Europa onsdag og steg med 11,2 pct. Det var nok til en topplacering i det brede europæiske Stoxx 600-indeks, der endte fladt.

Værst gik det ud over danske ISS, der tog bundplaceringen med et fald på 15,4 pct.

Nyt fra begge selskaber var regnskaber for 2019. Men hvor skotterne slog analytikernes estimater, skuffede det danske selskab.

Weir, der leverer udstyr til olie- og gasproduktion samt mineindustrien, fik et justeret driftsresultat på 352,1 mio. pund mod ventet 342,2 mio. pund.

For indeværende år påpeger selskabet i regnskabet, at der er usikkerhed forbundet til forventningerne, i forhold til hvor store effekterne af coronavirusudbruddet bliver.

ISS leverede i 2019 en omsætning på linje med analytikernes forventning. Det, der pressede aktien i bund onsdag, var, at koncernen skuffede med forventningerne til den organiske vækst på over 4 pct. i 2020. Til sammenligning fik ISS sidste år en organisk vækst på 7,1 pct.

Tyske Lufthansa kom med nyt om omkostningerne som følge af udbruddet af coronavirus. Blandt andet vil alle nyansættelser i selve Lufthansa blive genovervejet, suspenderet eller udsat til senere. Samtidig vil alle planlagte kurser for blandt andet kabinepersonale blive aflyst fra og med april, og de, der allerede er på kursus, vil ikke blive ansat.

Lufthansa planlægger desuden yderligere reduktioner i flyvninger til Hongkong.

Aktien faldt med 2 pct. onsdag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder