Europa/middag: Banker og biler brager frem på grønne genåbningstanker

Udgivet den 27-05-2020  |  kl. 13:10  |  

De europæiske aktier er - i modsætning til det danske marked isoleret set - i opdrift onsdag eftermiddag, hvor størstedelen af de toneangivende indeks på kontinentet stiger med mere end 1 pct.

Særligt finans- og bilaktier er i kridthuset onsdag, hvor investorerne igen fokuserer på de positive nyheder omkring genåbningen af økonomien.

Det skaber rift om cykliske aktier, hvor handlerne lige nu leder efter de papirer, der er blevet for billige som følge af coronanedturen.

- De europæiske investorerne fokuserer lige nu virkelig meget på genåbningen, og det får noget momentum. Med de cykliske aktier synes de mest ekstreme scenarier at være indpriset, og folk leder efter nogle billige muligheder, siger Ian Williams, der er strateg hos Peel Hunt, til nyhedsbureauet Reuters.

I London stiger FTSE 100-indekset 1,4 pct., det franske CAC 40 løftes 1,8 pct., og DAX-indekset i Frankfurt stiger 1,7 pct.

Det brede Stoxx 600-indeks stiger 0,7 pct. Herunder stiger banksektoren 4,4 pct., og bilsektoren løftes 5,4 pct.

I toppen af indekset stiger det tyske rejseselskab TUI for tredje dag på stribe voldsomt. Her er det også genåbningsnyhederne, der præger - og i særlig grad udsigten til, at Tyskland måske vil fjerne rejserestriktioner til 31 forskellige europæiske lande.

Onsdag stiger aktien 17,7 pct. til 6,08 euro.

Den franske bilproducent Renault stiger med 15 pct. til 22,03 euro. Det sker, efter at selskabet sammen med partnerne Nissan og Mitsubishi har afsløret planer om et tættere samarbejde i udviklingen og produktionen af biler.

Det kan spare markant på omkostningerne til udvikling, og det kan investorerne godt lide.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder