Europa/middag: Banksektor under pres i rødt marked - rejser stiger

Udgivet den 23-06-2022  |  kl. 12:43  |  

Den europæiske banksektor er under pres torsdag, hvor bank-aktierne sammen med statsrenterne både herhjemme og i Tyskland sendes ned.

Samlet falder det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,7 pct., mens banksektoren isoleret dykker 1,9 pct.

Værst går det ud over tyske Commerzbank, der falder 6,7 pct. som den næstmest faldende aktie i fællesindekset uden selskabsspecifikt nyt.

Herhjemme er renten på den toneangivende tiårige statsobligation dykket 9 basispoint til 1,79 pct. Samtidig er renten på den tiårige statsobligation i Tyskland faldet 17 basispoint til 1,45 pct.

Dugfriske PMI-tal fra både Tyskland og eurozonen offentliggjort henover formiddagen var desuden svagere end ventet, og det puster til frygten for en forestående recession, skriver Financial Times.

Det rammer også ejendomssektoren, der taber 1,9 pct. samlet.

Omvendt er der fremgang til rejsesektoren, der stiger 1 pct. Også servicesektoren og forbrugsgoder oplever fremgang med en stigning på 0,7 pct.

Hos Air France-KLM fortæller administrerende direktør Ben Smith, at det ikke bliver et problem af tilbagebetale hjælpe-pakkerne, som selskabet har modtaget fra henholdsvis Frankrig og Holland.

Han siger, at ved slutningen af året kan flyselskabet have tilbagebetalt 75 pct. af den franske statsstøtte, og Holland kan få sine penge igen inden for nogle måneder. Og det er på trods af en forestående pilotstrejke den 25. juni, skriver Bloomberg News.

Det skyldes stor efterspørgsel på rejser samt højere billetpriser, mener Ben Smith. Dertil ser han en gradvis genkomst af forretningsrejsende til efteråret.

Aktien falder dog 2,5 pct. i Paris.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯