Europa/middag: Bettingfirma hæver sats på forventninger i grønt marked

Udgivet den 09-10-2019  |  kl. 13:38  |  

Det britiske betting-firma GVC ligger onsdag middag lunt i svinget på en positiv dag på de europæiske aktiemarkeder.

GVC, der blandt andet ejer bookmakeren Ladbrokes, har hævet barren for forventningerne til hele året i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Samtidig lyder det fra selskabet, at arbejdet med at finde en efterfølger for bestyrelsesformand Lee Feldman skrider frem som ventet.

Nyheden om Feldmans afgang kom i marts umiddelbart efter, at bestyrelsesformanden havde solgt en stor portion aktier i bettingsselskabet. GVC påpegede dog, at exit'en ikke havde noget med aktiesalget at gøre - men derimod var en del af retningslinjerne om, at bestyrelsesformænd ikke sidder længere end ni år for bordenden.

Aktien stiger med 3,2 pct. onsdag middag.

De store europæiske børser ligger alle med stigninger midt på dagen på mellem 0,5 til 1,0 pct. Og det brede europæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,5 pct.

Investorerne vejrer morgenluft i forbindelse med handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, der starter torsdag i Washington.

- Vi ser fortsat 60 pct. sandsynlighed for, at en delvis aftale kan landes. Derimod har en større aftale stadig lange udsigter. Efter sammenbruddet i maj har signalerne fra Kina været, at man har imødekommet 80 pct. af USA's ønsker, og at USA må leve med, at de sidste 20 pct. ikke bliver opfyldt. Dem ser Kina som en krænkelse af deres suverænitet og et angreb på deres udviklingsmodel, påpeger Allan von Mehren, chefanalytiker i Danske Bank.

Det hollandske medicinalselskab Qiagen, der er noteret på børsen i Frankfurt, fortsætter tirsdagens deroute og falder 2,5 pct. Sent mandag leverede selskabet skuffende resultater for tredje kvartal, nedjusterede forventningerne og sagde farvel til sin topchef. Den cocktail sendte aktien ned med 20,9 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder