Europa/middag: Biler og banker kører mod stærk afslutning på ugen

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 13:02  |  

Stærke takter fra særligt bilproducenter og banker sender fredag de europæiske aktier på kurs mod en god afslutning på en ellers svær uge.

Flere af de eksporterende selskaber - som eksempelvis bilproducenterne - er fortsat hjulpet på vej af en økonomisk genopretning i både Asien og USA, mens flere af de mere hjemligt eksponerede selskaber - særligt i servicesektoren - presses af et stigende antal tilfælde af coronavirus og deraf følgende restriktioner i mange lande.

Med til at trække op i industrisektoren fredag er også friske PMI-tal fra eurozonen, der viste en noget bedre end ventet udvikling i netop industrisektoren i de foreløbige opgørelser for oktober, mens servicesektoren omvendt skuffede en smule.

- Der er modsatrettede kræfter på spil for øjeblikket. På globalt plan har man to hovedkilder til vækst i USA og Kina, som stadig er i gang med en genopretning, så dele af det europæiske marked gavnes stadig af styrken uden for Europa, siger Emmanuel Cau, der er chef for europæisk aktiestrategi hos Barclays, til nyhedsbureauet Reuters.

- Men den hjemlige del af markedet, der er eksponeret mod begrænset mobilitet og restriktioner, er påvirket af den anden bølge, fortsætter han.

Samlet set er stemningen dog god fredag, hvor FTSE 100-indekset stiger 1,7 pct., CAC 40 i Paris løftes 1,6 pct., og det tyske DAX-indeks stiger med 1,2 pct.

Blandt de absolutte lyspunkter fredag er den britiske storbank Barclays, som stiger med 8,1 pct. til 112,70 pence på børsen i London.

Barclays leverede i tredje kvartal en væsentligt højere indtjening end ventet blandt analytikerne. Det justerede overskud før skat endte i perioden på 1,22 mia. pund mod ventet 650,5 mio. pund blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

I bilsektoren er der positiv opmærksomhed til blandt andet tyske Daimler, der har opjusteret sine forventninger.

Daimler ser nu en driftsindtjening på niveau med sidste år i hele 2020 efter at have hentet tocifret indtjeningsvækst i tredje kvartal.

Tidligere ventede selskabet et lavere resultat end sidste år. Daimler-aktien stiger med 2,1 pct. til 49 euro på børsen i Frankfurt.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder