Europa/middag: Fremgang efter storudsalg med energi og it i front

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 13:29  |  

De europæiske aktiemarkeder ligger tirsdag med stigninger drevet af fremgang til it- og energiaktierne efter mandagens storudsalg, der blandt andet var påvirket af bekymringer om nye coronarelaterede nedlukninger i Storbritannien.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger tirsdag middag med en stigning på 0,7 pct. efter mandagens fald på 3,3 pct. Det tyske DAX-indeks stiger med 1,1 pct., og det britiske FTSE-indeks løftes 0,4 pct.

- Vækstaktier og megacaps har vist sig modstandsdygtige, hvilket viser, at smitten indtil videre ikke har al magten. Det betyder, at mens volatiliteten øges gennem tab, så er man ikke tvunget til at sælge vindere, skriver makroanalytiker Sebastien Galy fra Nordea Asset Management, til Reuters.

It-aktierne har været under pres i en længere periode, men tirsdag får de et rebound med fremgang på 3,8 pct. til hollandske Adyen og 3,9 pct. til ASM International.

Energiaktierne får tirsdag et pænt rebound med en sektorfremgang på 2,0 pct. og stigninger til på 2,3 pct. til BP og 2,0 pct. til Shell.

Energiaktierne var mandag under pres efter det største fald til olieprisen i tæt ved to uger, men olieprisen kommer tirsdag lidt igen med en stigning på 1,3 pct. til Brent-olien.

Airbus falder 3 pct., efter at flyproducentens koncernchef, Guillaume Faury, har advaret om afskedigelser, idet et større end ventet fald i rejseaktiviteten fører til, at luftfartsselskaberne udskyder leveringerne af nye fly.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder