Europa/middag: Grøn bølge på markederne - UBS lander bedre end ventet

Udgivet den 26-01-2021  |  kl. 13:00  |  

Efter to handelsdage med fald på de europæiske markeder er stemningen vendt, og tirsdag ved middagstid er der solide stigninger på samtlige af de toneangivende europæiske børser.

Det sker trods fortsat bekymring og flere nedlukninger i kølvandet på stigende smittetal i flere lande - herunder Frankrig - samtidig med, at EU og vaccineproducenten Astrazeneca er kommet i clinch over manglende leveringer af selskabets coronavaccine.

Det har fået EU til at true med en opstramning af eksportreglerne for coronavacciner produceret i medlemslandende.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 1 pct., mens det tyske DAX-indeks går frem med 1,4 pct, det franske CAC 40 stiger 1 pct, og det britiske FTSE 100 stiger 0,6 pct.

Dagen har indtil videre budt på en række regnskaber, hvor blandt andet den schweiziske investeringsbank UBS har leveret bedre end ventet og nu annoncerer et aktietilbagekøbsprogram.

Indtjeningen efter skat landede i fjerde kvartal på 1,71 mia. dollar, hvilket er betydeligt over analytikernes forventning på 1,01 mia. dollar.

Indtjeningen før skat fra kapitalforvaltning blev på 936 mio. dollar mod ventet 903,8 mio. dollar.

UBS annoncerede i samme ombæring, at investeringsbanken vil tilbagekøbe egne aktier for 4 mia. schweizerfranc over de næste tre år.

Det sender aktien i vejret med 1,9 pct. til 13,17 schweizerfranc.

Der er også kommet relevant nyt for danske FLSmidth, da den svenske branchefælle Epiroc har leveret en svagere end ventet ordreindgang i fjerde kvartal.

Salget er i fjerde kvartal faldet med 5 pct. til 9,81 mia. svenske kr., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter 9,49 mia. svenske kr. Den organiske salgsvækst blev på 6 pct. mod ventet 1,67 pct.

Ordreindgangen er i kvartalet steget med 1 pct. til 9,33 mia. svenske kr., hvilket skuffer i forhold til analytikerprognosen på 9,59 mia. svenske kr.

Det sender aktien ned med 1,7 pct. til 147,05 svenske kr.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder