Europa/middag: Halter efter amerikansk tro på revanche

Udgivet den 27-10-2020  |  kl. 13:58  |  

Bekymring over stigende udbredelse af coronasmitte har tirsdag først på eftermiddagen fortsat godt tag i de europæiske aktiemarkeder, der ikke formår at følge de positive indikationer fra den amerikanske handel med indeksfutures.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks falder 0,2 pct. efter en noget rødere udvikling i de tidlige handelstimer og et lukkeniveau mandag, der var det laveste i en måned. Og på de store markedet er der fald på 0,8 pct. til det franske CAC 40-indeks og på 0,3 pct. til de tyske DAX-indeks. FTSE 100-indekset i London falder 0,1 pct.

Ifølge nyhedsbureauet Reuter har den tyske forbundskansler, Angela Merkel, planer om en "lockdown light" for Europas største økonomi, og det giver nervøsitet, der overdøver de ellers positive konkrete selskabsnyheder, som under andre omstændigheder kunne inspirere til en mere positiv udvikling.

Europas største bank, HSCB, har for eksempel fremlagt planer om indskrænkninger om omkostningsreduktioner, som modtages positivt i markedet med et plus på 6,3 pct.

Og den spanske storbank Santander stiger 4,0 pct. efter offentliggørelse af positivt overraskende forventninger for 2020 båret af omkostningsreduktioner på mere end 1 mia. euro.

Fra olieselskabet BP er der rapporteret et lille overskud for tredje kvartal, men aktien falder 0,3 pct.

I Paris stiger softwaregiganten Capgemini 4,0 pct. at selskabet har opfyldt sine mål for hele året, og tobaksselskabet Swedish Match løftes 3,7 pct. efter en overraskende stigning i det kvartalsvise overskud.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder