Europa/middag: Inditex trækker detailsektor op på blandet dag

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 14:01  |  

De europæiske børser er præget af en blandet stemning onsdag eftermiddag, hvor de ledende aktieindeks ligger med stigninger og fald op til 0,2 pct. Undtagelsen er det britiske FTSE 100-indeks, som falder med 0,3 pct.

Det brede Stoxx 600-indeks stiger med 0,3 pct., hvor en af topscorerne er det spanske selskab Inditex, som trækker indeksets detailsektor til tops med en stigning på 1,5 pct.

Selskabet, som blandt andet ejer Zara, har fremlagt et regnskab for andet kvartal, som har overrasket analytikerne positivt med vækst i onlinesalget og en bedring af salget i de fysiske butikker på trods af effekterne fra coronavirusset.

Inditex har i første halvår haft et underskud på 195 mio. euro mod et overskud i første halvår af 2019 på 1,6 mia. euro.

Det er dog væsentligt bedre end analytikernes havde ventet, da de ifølge Bloomberg News havde ventet et større tab på 266 mio. kr.

Modeaktien stiger onsdag med 6,5 pct. på den spanske børs.

Den helt store bundskraber i Stoxx 600-indekset er tyske Grenke, som er kommet i søgelyset efter anklager fra Viceroy Research om regnskabssvindel.

- Vi mener, Grenkes kreditvurdering vil falde til junk-kategorien, når svindlen kommer frem i lyset, lyder det i en rapport fra Viceroy Research ifølge Bloomberg News.

Grenke siger i en pressemeddelelse, at anklagerne er falske og ubegrundede.

Aktien falder med 23,6 pct. på den tyske børs.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder