Europa/middag: Liv i luksus men usikkerhed for cykliske aktier

Udgivet den 05-12-2019  |  kl. 14:09  |  

Særligt de eksporttunge tyske aktier og britiske aktier tager torsdag eftermiddag en puster efter volatile markedsvilkår i anledning af svingene meldinger fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina siden weekenden.

Det tyske DAX-indeks ligger torsdag først på eftermiddagen i status quo, og FTSE 100-indekset i London taber 0,3 pct. Samtidig stiger CAC 40-indekset i Paris 0,7 pct., og det brede samlede europæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,3 pct.

I markedet hersker forvirring efter de seneste dages signaler fra USA's præsident, Donald Trump, om forløbet af handelsforhandlingerne.

Fra London kunne præsidenten både varsle en mulig udskydelse af forhandlingerne til efter præsidentvalget i USA i november næste, mens han samtidig beskrev forløbet af forhandlingerne som "very well".

- Vi lever i en en verden, hvor en overskrift eller tweet potentielt kan dreje en god dag til en dårlig - eller omvendt, konstaterer Jim Reid, strateg i Deutsche Bank, over for Reuters.

Næste milepæl i forhandlingerne er den 15. december, hvor USA sætter en række afgifter på kinesiske varer i kraft. Medmindre en delaftale hindrer det.

På selskabsplan motiverer usikkerheden handlerne til at søge mod rente-agtige selskaber, hvor især forsyningsselskaberne og medicinalskaberne tilbyder ly for udsving. Sammen med de defensive selskaber inden for dagligvarer og ejendomme tager de toppen af den europæiske aktiehandel med plusser på 0,4-0,7 pct. på sektorbasis.

Selskabsmæssigt er der torsdag opmærksomhed til den italienske producent af tøj Moncler, efter at Gucci-ejeren Kering rapporteres i forhandlinger om en overtagelse. Moncler stiger 8,0 pct. på børsen i Milano, mens bejleren Kering løftes 1,2 pct. i Paris.

Dermed rettes der atter fokus mod luksussegmentet, efter at franske LVMH for et par uger siden havde held med sit frieri til amerikanske Tiffany. Britiske Burberry ligger tirsdag eftermiddag 3,0 pct. højere, og tyske Hugo Boss stiger 3,1 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder