Europa/middag: Markederne trykket i bund af frygtsomme investorer

Udgivet den 12-05-2022  |  kl. 12:56  |  

Vækst- og inflationsfrygten har godt fat i de finansielle markeder torsdag, hvor de europæiske aktier også er malet helt i rødt.

Frygten blussede igen op onsdag eftermiddag, da inflationstal for april fra USA ganske vist viste aftagende prisstigninger, men ikke så meget, som økonomerne umiddelbart havde ventet.

- Vi venter, at inflationsdata vil forblive en central bekymring for både pengepolitiske beslutningstagere og investorer over de kommende måneder, siger Mark Häfele, der er investeringsdirektør hos UBS, til nyhedsbureauet Reuters.

- Hurtige stigninger i lønningerne og en stærk efterspørgsel kan resultere i prisstigninger på tjenester, hvilket kan tvinge Federal Reserve til at fortsætte med at løfte renterne, selv hvis varepriserne stabiliseres, fortsætter han.

FTSE 100-indekset i London falder torsdag over middag med 2,5 pct., CAC 40 i Paris sætter sig 2,6 pct., og det tyske DAX-indeks falder med 2,4 pct.

Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder samtidig med 2,3 pct.

I det indeks er der klø til blandt andet den britiske kapitalforvalter Hargreaves Lansdown, der er ramt af netop nervøsiteten på de finansielle markeder og derfor ikke har fået så mange nye penge under forvaltning.

Aktien falder med 7,1 pct. til 830,60 pence.

Tyske Siemens falder i øvrigt 6,4 pct. til 109,28 euro, efter at selskabet har droppet alle aktiviteter i Rusland efter 170 år som aktivt selskab i landet.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯