Europa/middag: Markedet er klædt i rødt efter fem grønne dage

Udgivet den 08-11-2019  |  kl. 12:35  |  

Dampen er gået af de europæiske aktiemarkeder fredag efter en ellers god uge, hvor optimisme om en kommende delaftale mellem USA og Kina om at bilægge handelsstridighederne har sendt kurserne i vejret.

Fredag ved middagstid ligger Europa Stoxx 600-indekset 0,2 pct. lavere i 405,66 efter stigninger de seneste fem børsdage på sammenlagt 2,5 pct.

En strøm af regnskaber sætter igen et tydeligt fingeraftryk fredag, hvor blandt andet den franske storbank Crédit Agricole, og schweiziske Richemont, som blandt andet står bag mærkerne Cartier og Montblanc, har gjort status.

Crédit Agricole falder 1,7 pct. oven på sit regnskab. Det var ellers lidt bedre end ventet målt på resultatet efter skat, men analytikere hæfter sig ifølge Bloomberg News ved, at banken skuffer på privatkundesiden.

Investorerne vender også Richemont ryggen, efter et regnskab der viste en lidt skuffede driftsindtjening. Aktien falder 4,8 pct.

I forsikringssektoren falder Allianz 1,8 pct. oven på sit regnskab, der ellers indeholdt en præcisering af forventningerne til driftsresultatet til den øvre ende af det tidligere udmeldte spænd på 11-12 mia. euro. Også her har analytikerne dog fundet et hår i suppen i form af vigende indtjening inden for skadesforsikring, der er Allianz' største division.

I London stiger forsikringsselskabet Beazley modsat over 8 pct. oven på sit regnskab. Selskabet har øget præmieindtægterne med 12 pct. i årets første ni måneder og venter en stabilisering i udbetalingerne af erstatninger i den resterende del af året. Den såkaldte combined ratio, der måler erstatninger og omkostninger som andel af præmierne, ventes dog at udgøre 100 til 102 pct. i år.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder