Europa/middag: Milliardhandel sender forsikringskæmpe i vejret

Udgivet den 06-12-2019  |  kl. 12:10  |  

Det går fremad på de europæiske aktiemarkeder fredag, hvor blandt andet forsikringssektoren er i fokus oven på en stor handel.

Swiss Re. er gået ind på at sælge sit britiske forsikringsben til Phoenix Group for et beløb på 3,2 mia. pund, eller 28,3 mia. kr. Swiss Re. stiger 2,6 pct., mens Phoenix må nøjes med en gevinst på 0,1 pct.

Markedet lader sig desuden påvirke af de seneste signaler fra USA's præsident, Donald Trump, der denne gang er positive i forhold til muligheden for at nå en delaftale med Kina på handelsområdet.

De mange forskellige udmeldinger fra Trump, betyder dog også, at investorerne er opmærksomme på, at der er risiko for, at Trumps humør skifter.

- Der er forsigtig optimisme, siger David Madden, markedsanalytiker hos CMC Markets, til nyhedsbureauet AFP.

- Aktierne ligger lidt højere, men ingen går virkelig aggressivt til værks, fordi der stadig ikke ligger en færdig aftale, siger markedsanalytikeren.

I Tyskland og Frankrig stiger de toneangivende indeks med 0,2 pct. og 0,4 pct. Det britiske marked vinder frem med 0,7 pct., mens det paneuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,4 pct.

Den britiske stormagasinkæde Marks & Spencer løftes 3 pct., efter at den amerikanske storbank JPMorgan Chase har droppet sin negative anbefaling "undervægt" af aktien og i stedet klistret anbefalingen "neutral" på den.

I Paris falder medicinalselskabet Ipsen med 21 pct., efter at selskabet har fået stoppet kliniske studier med et middel mod knoglelidelser.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder