Europa/middag: Nokia i stort dyk i blandet europæisk marked

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 12:22  |  

Efter en onsdag, hvor de europæiske aktiemarkeder blev sendt ud i voldsomme dyk, da virusfrygten tog til og stigende smittetal fik Frankrig og Tyskland til at indføre nye restriktioner, er stemningen knap så negativ på de europæiske aktiemarkeder torsdag middag.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,3 pct., mens det tyske DAX-indeks stiger 0,02 pct. Det franske CAC 40-indeks falder 0,3 pct. og det britiske FTSE 100-indeks stiger 0,1 pct.

- Der er tale om et teknisk rebound, hvor investorerne slikker sårene efter i går, siger Christian Thatje, senioraktiehandler i Sydbank.

Onsdag dykkede de store europæiske aktieindeks med mellem 2,5 og 4,2 pct., hvor det tyske DAX-indeks med et fald på 4,2 pct. var hårdest ramt.

NOKIA SENDT NED EFTER NEDPRÆCISERING

En af dagens helt store kursdyk er i Nokia-aktien, der torsdag midt på dagen falder med knap 15 pct. til 2,93 euro.

Det sker, efter det finske selskab i tredje kvartal noterer sig et værre end ventet driftsresultat på 486,6 mio. euro mod investorernes forventning på 495,7 mio. euro, ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig nedpræciserer Nokia forventningerne til hele året, så selskabet nu ser en justeret driftsmargin på 8-10 pct. mod tidligere 8-11 pct.

SHELL OG VOLKSWAGEN STIGER EFTER REGNSKAB

Anderledes ser det ud for hollandske Royal Dutch Shell, der stiger 2,1 pct. til 10,28 euro på børsen i Amsterdam.

Shells regnskab for tredje kvartal viste et justeret overskud på 955 mio. euro, der langt oversteg analytikernes forventning på 149,7 mio. euro, ifølge estimater fra Bloomberg. Samtidig hæver Shell udbyttebetalingen med 4 pct. til 16,65 cent per aktie.

Også den tyske bilgigant Volkswagen har offentliggjort regnskab for tredje kvartal. Det viser et resultat efter skat, der er dykket med 31 pct. til 2,75 mia. euro, efter selskabet har været ramt af coronakrisen.

Volkswagen-aktien stiger med 1,6 pct. til 135,65 euro.

FOKUS PÅ RENTEMØDE I ECB

Senere i dag vil investorernes opmærksomhed være rettet mod Den Europæiske Centralbank, der holder rentemøde. Ifølge Jan Bylov, valuta-, rente- og oliestrateg i Jyske Bank, er der øget pres på ECB for at komme med nye lempelser, især efter de seneste stigende smittetal i Europa har fået flere lande til at indføre nye restriktioner.

- Vi venter derfor, at ECB i dag maler med den meget bløde pensel og signalerer, at de har fingeren solidt plantet på aftrækkeren i forhold til nye pengepolitiske lempelser. Vi vurderer dog, at ECB først konkret annoncerer nye tiltag - i form af større opkøb - på mødet den 10. december, hvor ECB også fremlægger nye prognoser, skriver han i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder