Europa/middag: Norsk offshore-strejke sender indeks i rødt

Udgivet den 05-07-2022  |  kl. 12:30  |  

Stemningen i Europa tynges tirsdag af strejke i den norske olie- og gasindustri, der øger frygten for højere energipriser og dermed stigende inflation.

Dagen blev ellers indledt med plusser i Europa understøttet af stærke nøgletal fra Asien og rygter om, at USA's præsident, Joe Biden, skulle overveje at lempe dele af straftolden på kinesiske varer.

Det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 er tirsdag ved 12.15-tiden faldet 0,7 pct.

Norske arbejdere i offshore-industrien har tirsdag indledt en strejke med krav om højere løn for at kompensere den stigende inflation. Strejken kan påvirke olie- og gasproduktionen.

- Beslutningen ventes at forværre situationen omkring stigende priser og medfører et endnu lavere udbud i et allerede presset marked, siger Susannah Streeter, der er senioranalytiker i Hargreaves Lansdown, til Reuters.

- Det kommer på et meget skrøbeligt tidspunkt rent geopolitisk, da EU lige nu slås med truslen om en øjeblikkelig gasafbrydelse fra Rusland, fortsætter hun.

Det tyske energiselskab Uniper går lidt frem tirsdag, efter at det mandag aften kom frem, at en redningspakke fra den tyske stat er ved at blive udarbejdet.

Redningspakken kan løbe op i 9 mia. euro.

Som led i hjælpepakken vil den tyske stat få ejerandel i Uniper, og samtidig vil dele af de stigende energiomkostninger kunne sendes videre til kunderne, skriver Bloomberg News på baggrund af anonyme kilder tæt på processen.

Aktien vinder 1,5 pct. til 11,52 euro efter mandag at være faldet 27,6 pct.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯