Europa/middag: Nye restriktioner sender aktierne ned

Udgivet den 15-01-2021  |  kl. 12:36  |  

Små kursfald præger de europæiske aktiemarkeder fredag, hvor de omfattende restriktioner for at få lagt låg på pandemien atter giver anledning til bekymring.

Blandt andet lægger investorerne ifølge Reuters mærke til de seneste meldinger fra den tyske forbundskansler, Angela Merkel, der ønsker betydeligt skrappere tiltag i Tyskland for at bremse coronasmitten.

I Frankrig vil grænsekontrollen blive skærpet fra mandag, og allerede fra lørdag vil der blive indført et nationalt udgangsforbud efter klokken 18 til klokken 6 om morgenen.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder fredag 0,5 pct. til 410,08, men ligger nogenlunde uændret sammenlignet med lukkeniveauet fredag i sidste uge på 411,17.

Bankaktierne kan få opmærksomhed senere fredag, da der kommer regnskaber fra amerikanske giganter som JPMorgan Chase, Citigroup, og Wells Fargo inden de amerikanske børser åbner.

Op til regnskaberne ligger banksektoren i øvrigt pænt til og til et lille plus på sektorniveau. Franske Natixis og tyske Commerzbank klarer sig bedst med stigninger i størrelsesordenen 2 pct.

Siemens Energy falder 4,8 pct. på børsen i Frankfurt, efter at General Electric har anklaget sin rival for at have stjålet forretningshemmeligheder for gasturbiner og brugt dem for at vinde mindst ni gasturbinekontrakter til en værdi af flere mia. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Madudbringningstjenesten Just Eat, der har været ramt under coronaudbruddet, falder 4,4 pct. Selskabets topchef, Jitse Groen, forudså ellers torsdag en hurtig tilbagevenden til normal aktivitet fra april og i månederne derefter.

Der er også pres på batteriproducenten Varta, der falder 5,9 pct. Der er umiddelbart ikke nyt fremme.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder