Europa/middag: Opkøb og frasalg sender Carrefour og Telefonica op

Udgivet den 13-01-2021  |  kl. 12:18  |  

Der er opkøb og frasalg på menuen onsdag middag, hvor den franske supermarkedskæde Carrefour og spanske Telefónica ligger med solide plusser på aktiekurserne.

Den franske supermarkedskæde stiger med 13 pct., efter at canadiske Alimentation Couche-Tard, der blandt andet driver tankstationsbutikker og ejer tankkæden Circle K, har bekræftet, at det er i dialog om en mulig overtagelse af selskabet.

Ifølge Financial Times har Couche-Tard længe vokset gennem opkøb, og et opkøb af Carrefour kunne give den canadiske koncern mulighed for yderligere ekspansion i Europa og Latinamerika.

Lidt længere sydpå har spanske Telefónicas datterselskab Telxius Telecom indgået en aftale om at sælge sin telemastdivision i Europa og Latinamerika til amerikanske American Tower for omkring 7,7 mia. euro. Med i handlen følger omkring 30.700 lokationer med telemaster, ifølge Bloomberg News.

Aktien stiger 9,6 pct.

Samlet ligger det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 onsdag middag til et mindre plus på 0,1 pct.

BANKSEKTOR I FALD

Den værst præsterende sektor er onsdag middag bankerne, der samlet falder 1,2 pct. Det sker af frygt for yderlige stramninger i Europa på grund af coronapandemien, hvilket vil sætte det økonomiske opsving på pause, skriver Reuters.

- Vi kommer ikke til at se lempelser i restriktionerne lige nu, så det lægger på frygten for lavere aktivitet. Og jo længere en nedlukning varer, desto mere sandsynligt er det med nedskrivninger på lån. Så det påvirker bankerne, siger David Madden, analytiker i CMD Markets, til Reuters.

Danske Bank ligger ved middagstid som en af de mest faldene bankaktier i Europa med et fald på 1,8 pct.

Det tyske medieselskab Prosieben Sat. 1 får kursklø på børsen i Frankfurt onsdag middag og falder 5,9 pct. til 13,30 euro.

Faldet kommer, efter at den amerikanske investeringsfond KKR har sat 11 mio. aktier til salg. Og kilder oplyser til Bloomberg News, at prisen er en rabat på 4,5 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag på 14,135 euro.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder