Europa/middag: Optimisme sender aktierne op for fjerde dag i træk

Udgivet den 28-05-2020  |  kl. 12:20  |  

For fjerde dag i træk er der fremgang i de ledende aktieindeks i Europa torsdag, hvor genåbningsplaner og et EU-udspil om en stor genopretningsfond skaber optimisme blandt investorerne.

Torsdag ved middagstid stiger det tyske DAX-indeks 0,2 pct., det britiske FTSE 100-indeks går frem med 0,4 pct., ligesom det franske CAC 40-indeks vinder 0,5 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger samtidig med en stigning på 0,7 pct., og her har verdens næststørste biografkæde, britiske Cineworld, indtaget topplaceringen.

Selskabet, der forventer at genåbne alle sine biografer i juli, har sikret sig 110 mio. dollar i ekstra likviditet, da Cineworld har fået øget sin kreditfacilitet. Det skriver Bloomberg News.

Aktien stiger hele 23 pct.

ROLLS-ROYCE LANDER I INDEKSETS TUNGE ENDE

Omvendt ser det ud for den britiske producent af flymotorer, Rolls-Royce.

Aktionæren AKO Capital annoncerede onsdag et salg af 96,7 mio. aktier i selskabet gennem en accelereret bookbuilding-proces, der er rettet mod institutionelle investorer.

Prisen for aktierne er ifølge vilkår, som Bloomberg News har set, sat til omkring 318 pence per styk. Det er dermed et stykke under onsdagens lukkekurs på 346,10 pence.

Rolls-Royce-aktien dykker torsdag middag 8,1 pct. til 318,10 pence.

NORWEGIANS REGNSKAB SKUFFER

Det norske luftfartselskab Norwegian dykker også 5,5 pct. på børsen i Oslo, efter at selskabet torsdag morgen offentliggjorde sit regnskab for årets første kvartal.

Det har ikke været den store hemmelighed, at Norwegian har været hårdt presset på finanserne under coronakrisen.

Det lod sig også aflæse i regnskabet, hvor omsætningen faldt til 6,5 mia. norske kr. mod 8 mia. norske kr. i første kvartal sidste år. Nedgangen er et nøk værre, end analytikerne havde ventet.

Driftsunderskuddet landede på 2,1 mia. norske kr. mod et underskud på 1,5 mia. norske kr. i samme periode sidste år. Også her er tallene værre end ventet, da analytikerne havde set et driftsunderskud på 1,97 mia. norske kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder