Europa/middag: Positive signaler fra USA løfter - Sonova går modsat

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 12:22  |  

Der er lettelse på de europæiske aktiemarkeder, da det ser ud til, at der er en smule skred i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Trump-administrationen udskød mandag embargoen i 90 dage mod det kinesiske teknologiselskab Huawei, der ellers har været underlagt embargo. Men nu kan de amerikanske selskaber altså fortsætte forretningerne med kineserne. Og den nyhed overtrumfer mandagens, hvor et tweet fra en Kina-korrespondent fra CNBC tog humøret fra investorerne, da det så ud til, at handelsforhandlingerne var ved at lide skibbrud.

- Dagens udvikling for aktiemarkederne viser, at investorer ikke nødvendigvis køber de negative overskrifter. Det ser ud til, at der er en generel opfattelse af når, der bliver indgået en aftale - og ikke hvis, siger Craig Erlam, senioranalytiker i Oanda, til Reuters.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 stiger med 0,7 pct. tirsdag middag. Helt øverst har det britiske teknologiselskab Halma placeret sig.

Aktien stiger med 12 pct., efter et regnskab for første halvår har vist sig stærkere end ventet.

Også lavprisluftfartsselskabet Easyjet ligger godt an til et plus på aktiekursen på 3,8 pct., efter at selskabet stort set har leveret som ventet i regnskabet for det forskudte helår. Easyjet har meddelt, at det vil begrænse sin ekspansion til næste år for at øge billetpriserne og imødegå den usikre efterspørgsel som følge af den haltende vækst i Europa, skriver Blomberg News.

Modsat går det for Sonova-aktien, der tirsdag dykker med 4,8 pct., efter at den schweiziske høreapparatproducent har aflagt regnskab for det forskudte første halvår, hvor indtjeningen og indtjeningsmarginalerne skuffer til trods for en stærk salgsudvikling.

Aktien er også presset efter at aktien mandag lukkede i alle tiders højeste niveau, og efter en stigning på 47 pct. siden nytår.

Sonova løfter forventningerne til regnskabsåret 2019/20. For hele året venter Sonova nu en salgsvækst på 8-10 pct. mod tidligere 6-8 pct., og det justerede driftsresultat, EBIT, ses nu gro med 12-15 pct. mod før 9-13 pct. - alt opgjort i lokale valutaer.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder