Europa/middag: Regnskaber fra Weir og ISS deler vandene i rødt marked

Udgivet den 26-02-2020  |  kl. 12:22  |  

Skotske Weir Group går mod strømmen onsdag middag og stiger med 6,8 pct. Og det er nok til at tage toppen af det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600, der samlet set falder med 1,2 pct.

Med til at trække indekset ned er danske ISS, der snupper en bundplacering med et fald på 13,7 pct.

Begge selskaber er kommet med regnskaber for 2019. Men hvor skotterne slår analytikernes estimater ifølge Bloomberg News, så skuffer det danske selskab.

Weir, der leverer udstyr til olie- og gasproduktion samt mineindustrien, fik et justeret driftsresultat på 352,1 mio. pund mod ventede 342,2 mio. pund. For indeværende år påpeger selskabet i regnskabet, at der er usikkerhed forbundet til forventningerne i forhold til, hvor store effekterne af coronavirusudbruddet globalt bliver.

Servicekoncernen ISS leverede i 2019 en omsætning på linje med analytikernes forventning. Det, der presser aktien i bund onsdag, er, at koncernen venter en organisk vækst på over 4 pct. og en driftsmargin på over 4,5 pct. i 2020. Til sammenligning fik ISS sidste år en organisk vækst på 7,1 pct. og en driftsmargin på 4,2 pct.

Der er ikke indregnet finansielle konsekvenser af det malwareangreb, selskabet fortalte om i sidste uge, eller af det kinesiske udbrud af coronavirus i forventningerne. Malwareangrebet ventes dog at få konsekvenser for 2020, lyder det i regnskabet.

Tyske Lufthansa har nyt om konsekvenserne i omkostningerne som følge af udbruddet af coronavirus, meddeler luftfartsselskabet onsdag.

Blandt andet vil alle nyansættelser, som planlægges i kerneforretningen, altså selve Lufthansa, blive genovervejet, suspenderet eller udsat til senere. Lufthansa vil desuden tilbyde medarbejdere ferie uden løn, og flyselskabet vil også se på mulighederne for at indføre deltidsarbejde under den nuværende overenskomstaftale.

Samtidig vil alle planlagte kurser for blandt andet kabinepersonale blive aflyst fra med april, og de, der allerede er på kursus, vil ikke blive ansat.

Lufthansa planlægger desuden yderligere reduktioner i kapaciteten på flyvninger til Hongkong.

Aktien falder med 0,6 pct. onsdag middag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder