Europa/middag: Rejseaktier medvirker til nye plusser

Udgivet den 26-01-2022  |  kl. 12:28  |  

Det går fremad på de europæiske aktiebørser onsdag, hvor markedet atter retter sig efter store fald fredag og mandag.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks stiger yderligere 1,9 pct. efter en gevinst på 0,7 pct. tirsdag, men fald fredag og mandag på henholdsvis 1,8 pct. og 3,8 pct.

- Det virker som om, at det opsving, vi har set over de seneste par dage, har beroliget investorerne, i forhold til at en bund synes at tegne sig efter et stærkt frasalg af aktier, siger Craig Erlam, markedsanalytiker hos Oanda, til Bloomberg.

Meget afhænger dog af meldingerne fra den amerikanske centralbank på rentemødet i aften. Banken har indikeret tre til fire renteforhøjelser i år, men spørgsmålet er, om der er flere i støbeskeen. Også her vurderer Craig Erlam dog, at markedet allerede har indregnet så store risici, at der er mulighed for, at aktierne kommer helskindet igennem begivenheden.

RIFT OM LUFTFART

Blandt de mest succesrige brancher onsdag er rejsebranchen.

Den britiske luftfartskæmpe International Consolidated Airlines Group (IAG) stiger mest med 7 pct., efter at et af selskabets datterselskaber Iberia er blevet kædet sammen med et opkøb i Spanien.

Iberia er nemlig i forhandlinger om at overtage 50 pct. af ligeledes spanske Air Europa, skriver Bloomberg News med henvisning til onlineavisen El Confidencial, der hænger sin historie op på udsagn fra anonyme kilder.

Der er også fremgang til Lufthansa og rejseselskabet TUI, der stiger henholdsvis 5,5 pct. og 5,3 pct.

Blandt taberne onsdag er svenske Epiroc, der konkurrerer med blandt andet danske FLSmidth på markedet for mineudstyr.

Epiroc kom lidt blandet ud af fjerde kvartal, hvor toplinjen var en spids bedre end ventet, mens driften omvendt skuffede en anelse. Aktien falder 2,7 pct.

I den modsatte grøft stiger Logitech yderligere 7,3 pct. efter en gevinst på over 6 pct. tirsdag, hvor producenten af blandt andet computermus og tastaturer leverede et stærkt regnskab.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯