Europa/middag: Stærke regnskaber sender markedet op

Udgivet den 29-01-2020  |  kl. 12:38  |  

Stemningen er ganske fin på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor investorerne synes at have lagt de værste bekymringer over virusudbruddet i Kina på hylden.

Bankerne er i god gænge efter et pænt regnskab fra Banco Santander, og desuden stiger flere af Apples underleverandører, efter at den amerikanske kæmpe tirsdag præsenterede et stærkt regnskab målt på såvel omsætning som indtjening.

Overordnet stiger det britiske FTSE 100-indeks med 0,2 pct. i London. CAC 40-indekset i Paris går 0,5 pct. frem, og DAX-indekset i Frankfurt stiger med 0,2 pct. Samtidig stiger det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks med 0,5 pct.

Blandt bankerne ligger den spanske storbank Banco Santander til en gevinst på 4,2 pct. oven på præsentationen af bankens årsregnskab.

Ifølge Reuters landede nettoresultatet på 6,5 mia. euro mod estimeret 6,27 mia. euro blandt analytikerne.

Der er ifølge Reuters også fremgang til Apple-leverandører som chipproducenterne Infineon og STMicroelectronics, der stiger henholdsvis 1,7 og 1,4 pct. Desuden ligger østrigske AMS til en gevinst på 4,3 pct.

Største stigning blandt de store europæiske aktier går til den britiske formueforvalter Quilter, der ligger 5,7 pct. højere.

Goldman Sachs har genoptaget dækning med anbefalingen "køb" af Quilter, efter at formueforvalteren har meldt om en nettotilgang af midler under forvaltning i 2019, efter at årets første ni måneder ellers havde vist, at kunderne trak penge ud.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder