Europa/middag: Stærkeste niveau i tre måneder efter rentereferat

Udgivet den 24-11-2022  |  kl. 13:15  |  

De europæiske aktiehandlere tager torsdag bestik af referatet onsdag aften fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, hvoraf det fremgår, at et "markant flertal" af beslutningstagerne er enige i, at det "sandsynligvis snart vil være passende at dæmpe hastigheden" i renteforhøjelser fra bankens side.

Referatet tænder lidt lys i tunnelen og trækker aktierne op på de europæiske børser med plusser på de store toneangivende indeks på 0,1 pct. for FTSE 100-indekset i London, på 0,9 pct. for DAX-indekset i Frankfurt og på 0,6 pct. for det franske CAC 40-indeks.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger 0,5 pct. højere torsdag middag i stærkeste niveau i tre måneder, mens aktiviteten ifølge nyhedsbureauet Reuters generelt er lav, fordi de amerikanske handlere holder fri på grund af thanksgiving.

Senere torsdag offentliggøres referatet fra seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB.

Mere moderat renteudvikling er især en fordel for ejendomsselskaberne, og aktier i den sektor topper torsdag middag STOXX 600-indekset med et plus på 2,5 pct. i solidt forspring foran kommunikation, der stiger 1,0 pct.

På selskabsniveau er der plus til det svenske ejendomsselskab Fastighets AB Balder på 5,5 pct., og kollegaen Aroundtown i Luxembourg løftes 5,7 pct.

Men øverst i Stoxx 600 med et plus på 7,0 pct. ligger den norske netkommunikationsudbyder Adevinta efter positive forventninger om blandt andet tocifret omsætningsvækst og højere lønsomhed i 2023.

Dybest i Stoxx 600-indekset falder den britiske tobaksproducent Imperial Brands med et minus på 3,3 pct. belastet af et styrket pund, som presser selskabets eksport.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  macro❯  Europa❯  Shares❯