Europa/middag: Stigende smittetal presser aktier i rødt

Udgivet den 26-10-2020  |  kl. 12:40  |  

Foruroligende nyheder om stigende smittetal sender mandag de europæiske aktier ned.

Værst ser det ud i Tyskland, hvor DAX-indekset falder med over 2 pct., mens det paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder med 0,6 pct., det franske CAC 40-indeks dykker 0,5 pct. og FTSE 100-indekset tager et dyk på 0,1 pct.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har nu advaret mod, at flere lande for tiden oplever en eksponentiel stigning i antallet af smittetilfælde med coronavirus, og at den nordlige halvkugle nu er på et kritisk tidspunkt i pandemien.

Lørdag udvidede Frankrig et udgangsforbud, mens Belgien har indført nye restriktioner efter en stor smittestigning. I Italien har flere regioner indført udgangsforbud og i Polen har regeringen beordret restauranter lukket for en midlertidig periode.

Både Frankrig og Spanien passerede i sidste uge mere end en million smittetilfælde.

Derudover er EU's chefforhandler Michel Barnier på vej til London, for at finde ud af, om der kan laves en aftale med briterne.

SAP I STORT DYK EFTER NEDJUSTERING

Ser vi på mandagens selskabsspecifikke nyheder på de europæiske markeder er det især den tyske softwarekoncern SAP, der med et fald på over 18 pct. er med til at trække DAX-indekset den gale vej.

SAP, der er det største selskab i det tyske eliteindeks, nedjusterede i weekenden sine forventninger til 2020, da coronaudbruddet er årsag til, at nogle regioner igen lukkes ned, hvilket lægger en dæmper på efterspørgslen.

Pandemien forsinker SAP's målsætninger med et til to år, og for 2020 venter SAP nu en justeret omsætning på 27,2-27,8 mia. euro mod tidligere 27,8-28,5 mia. euro.

Forventningerne til driftsresultatet er samtidig sænket til 8,1-8,5 mia. euro fra tidligere op til 8,7 mia. euro og SAP har samtidig opdateret sine finansielle mål, så softwarekoncernen nu venter en omsætning i 2025 på mere end 36 mia. euro. Tidligere lød forventningen på 35 mia. euro, men allerede i 2023.

UNDERVISNINGSAKTIE OG BILAKTIER STIGER

Blandt lyspunkterne på den grå mandag er britiske Pearson, der leverer undervisningsmateriale til skoleelever. Aktien stiger 3,9 pct. efter analytikerne i storbanken UBS har hævet anbefalingen på Pearson-aktien til køb fra neutral og samtidig løftet kursmålet til 650 pence fra 545 pence.

Den franske bilproducent Peugeot, der er en del af bilkoncernen PSA, stiger 3,8 pct., efter rygter om, at PSA og Fiat Chrysler har udsigt til at få grønt lys fra de europæiske konkurrencemyndigheder til en fusion, der vil skabe Europas fjerdestørste bilproducent. Det skriver Reuters.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder