Europa/middag: Stoxx 600 under 400 for første gang i tre måneder

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 13:00  |  

Efter en enkelt dags pause hærger kursfaldene igen torsdag de europæiske aktiemarkeder. Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks er torsdag eftermiddag nede med minus med 2,5 pct. i indeks 395, og holder indekset sig under 400 resten af handelsdagen vil det være første gang i tre måneder, at det lukker i det niveau.

Onsdag lukkede indekset uændret i 404,6.

Frygten for udbredelsen af coronavirusset, som rammer flere og flere europæiske lande, og som nu også er registreret i Sydamerika, presser fortsat aktiemarkederne. På de store europæiske markeder ses indeksfald på 2,0 pct. for FTSE 100-indekset i London, på 2,2 pct. for DAX-indekset i Frankfurt og på 2,2 pct. for det franske CAC 40-indeks.

Selskabsspecifikt får britiske WPP særlig hård medfart i torsdagens marked. Kommunikationskoncernen har oplyst, at den sigter mod flad organisk vækst og overskud, og skuffelsen takseres til et fald på 14,4 pct. på børsen i London.

Den franske kollega Publicis Groupe trækkes med ned og falder 4,1 pct.

Verdens største bryggeri, AB Inbev, dratter 9,3 pct. torsdag middag, efter at Carlsberg-konkurrenten har advaret om svagere vækst i 2020 på grund af virus-udbruddet.

Men der er trods alt plusser i Stoxx-indekset - blandt andet for den franske detailkæde Carrefour efter fremlæggelse af regnskab for 2019 med et overskud på 1,1 mia. euro mod et underskud året før på 561 mio. euro. Aktien stiger 3,7 pct.

Spredningen af coronavirusset rammer især rejsebranchen, der er særligt repræsenteret på den uheldige side i Stoxx-indekset med tab til Easyjet, Air France-KLM, Lufthansa, Ryan Air og TUI på 6,2-10,7 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder