Europa/middag: Surt marked med fokus på stigende renter

Udgivet den 26-02-2021  |  kl. 12:43  |  

De europæiske aktiemarkeder ligger fredag med fald, idet investorerne tager profit i højtflyvende teknologiaktier som følge af bekymringer over de stigende renter.

Opmærksomheden er især rettet mod den tiårige amerikanske statsobligation, der torsdag var oppe over 1,50 pct., men torsdag er den faldet lidt til ro omkring 1,48 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks falder 0,7 pct. Det tyske DAX-indeks falder 0,5 pct., og det britiske FTSE-indeks ligger med et minus på 0,9 pct.

- Aktiemarkederne i USA og Europa er ret dyre nu, og med obligationsrenterne konstant stigende, viser rentemarkedet sig at være mere attraktivt end det mere risikofyldte aktiemarked, siger Roland Kaloyan, strateg hos Societe Generale, til Reuters.

Energiaktierne har været flyvende i de seneste uger på udsigten til genåbning af økonomien, men fredag ligger sektoren nederst blandt Stoxx 600-indeksets 11 sektorer.

Den franske oliekoncern Total taber 2,1 pct. og britiske BP falder med 2,4 pct.

Oliepriserne falder på en stigning i dollarkursen, samtidig med at der er forventninger om, at olieproduktionen vil blive øget igen.

De dyrt prissatte teknologiaktier har stået forrest, når der skulle uddeles kurslussinger i denne uges udsalg, og den tendens fortsætter fredag med fald på 2 pct. til den hollandske mikrochipudstyrsgigant ASML og 3,6 pct. til svenske Sinch.

Modsat er de mere defensive sundhedsselskaber godt kørende i fredagens marked med plusser på 1,3 pct. til schweiziske Roche og 1,2 pct. til franske Sanofi.

Deutsche Telekom slog forventningerne til fjerde kvartal, hvor blandt andet selskabets amerikanske mobilselskab, T-Mobile, klarede sig bedre end ventet.

I et ellers svagt marked sender investorerne Telekom-aktien op med 0,4 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder