Europa/middag: Take away-selskaber er vinderne på ellers helt rød dag

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 12:15  |  

Det er småt med lyspunkter på de europæiske aktiemarkeder mandag, hvor det brede Stoxx 600-indeks taber 2,5 pct.

Det tyske DAX-indeks bakker med 2,9 pct., det franske CAC 40-indeks falder med 2,8 pct., og det britiske FTSE 100-indeks dykker med 3,2 pct.

Mandag er det frygten for en ny bølge af coronainfektioner, som har sat sig i markederne, efter at de seneste dage har budt på nye høje smittetal i blandt andet USA og flere europæiske lande.

Det får markedsdeltagerne til at spekulere i, om efteråret og vinteren kommer til at byde på omfattende nedlukninger, som der sås i foråret, i et forsøg på at komme smitten til livs.

I Stoxx 600-indekset falder samtlige sektorer mandag.

Blandt de få lyspunkter er tyske Hellofresh, der stiger 4,3 pct. Ifølge Bloomberg News kan stigningen forklares med frygten for nye nedlukninger, som kan få flere til at bestille måltidskasser leveret til hoveddøren.

Også aktien i Just Eat stiger mandag. Her er der tale om stigning på 2,4 pct.

Værst går det Network International, der er noteret på børsen i London. Det mellemøstlige selskab, der gør sig i betalingsløsninger, falder 23,7 pct.

Selskabet har mandag i en pressemeddelelse forklaret, at det ikke selv kender årsagen til det betydelige fald i aktien.

Rolls-Royce falder også tungt på børsen mandag, efter at selskabet har præsenteret en plan om at rejse 2,5 mia. pund via salg af nye aktier.

Selskabet, der laver skibs- og flymotorer, falder 8,4 pct. til 165 pence på London-børsen og har i løbet af morgenen været helt nede i 160,15 pence - det laveste niveau i 17 år, skriver Bloomberg News.

Også bankgigantens HSBC's aktie har mandag ramt sit laveste niveau i næsten 25 år. Det sker, efter skriverier om at banken kan komme på en liste over selskaber, som vurderes at udgøre en trussel for den nationale sikkerhed i Kina.

På børsen i London falder HSBC-aktien mandag 6,1 pct.

BANKER UNDER MASSIVT PRES

Generelt er bankaktierne kommet under gevaldigt pres mandag. Det skyldes weekendens historier om, at mistænkelige pengestrømme for enorme summer er flydt igennem en række store banker og havnet i favnen på narkohandlere, våbensmuglere og mafiaklaner.

Det viser dokumenter fra de amerikanske finansmyndigheder, som er blevet lækket til journalistsamarbejdet International Consortium of Investigative Journalists.

Sektoren for banker i Stoxx 600 falder mandag med hele 5,9 pct. Store banker som Deutsche Bank, Barclays og ING Groep falder i niveauet 8-10,5 pct.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder