Europa/middag: Tyske Thyssenkrupp i modvind på rød dag

Udgivet den 13-08-2020  |  kl. 13:02  |  

Industrikæmpen Thyssenkrupp, der har hovedkontor i Essen i Tyskland, synker til bunds i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 torsdag middag, efter at koncernen er kommet med en dyster prognose for resten af året.

Thyssenkrupp venter nu et justeret driftsunderskud for de fortsatte aktiviteter på mellem 1,7 og 1,9 mia. euro. Til sammenligning realiserede selskabet et driftsunderskud på 110 mio. euro i det foregående regnskabsår ifølge Bloomberg News.

Dermed fortsætter nedturen for den tidligere sværvægter, der tidligere i år måtte frasælge sin vigtige elevatordivision for at sikre tilstrækkelig kapital til en større omstrukturering af selskabets øvrige forretninger

- Selv om vi nu ser tegn på stabilisering, vil de forestående omstruktureringer og oprydning i balancen forsat veje tungt på indtjeningen i det indeværende kvartal, udtaler Martina Mertz i en meddelelse.

Aktien falder 16,3 pct. på børsen i Frankfurt til 6,22 euro torsdag middag. Dermed er kursen så godt som halveret siden årsskiftet, hvor den lå i 12,26 euro.

Også hollandske Aegon, der ejer det amerikanske forsikringsselskab Transamerica, følger godt med i den retning. Aktien falder 14,7 pct. til 2,57 euro efter et halvårsregnskab, som KBC Securities kalder for "svagt" og langt under forventningerne, skriver Bloomberg.

Aegon valgte torsdag at halvere udbyttet til 6 eurocent mod 15 eurocent sidste år.

Samlet ligger Stoxx 600-indekset nede med 0,3 pct. ved middagstid.

I toppen af indekset ligger det tyske internetselskab United Internet med et plus på aktiekursen på 5,9 pct. til 43,25 euro. Selskabet ryger til tops med et regnskab for første halvår, der viser et salg på 2,66 mia. euro og med en fastholdelse af forventningerne til EBITDA, der ses på samme niveau som sidste år.

Også danske Simcorp ligger med i toppen med et plus på 4,4 pct. til 771 kr. Softwareselskabet kom med regnskab onsdag, som viste tilbagegang i både salg og indtjening, men posterne lå umiddelbart over analytikernes forventninger.

Hos finanshuset Goldman Sachs har man nu løftet sit kursmål for aktien til 860 kr. fra 840 kr. og har anbefalingen "køb". Det skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder