Europa/middag: Usikkerhed om mulig handelsaftale trækker ned

Udgivet den 14-10-2019  |  kl. 13:20  |  

En negativ stemning har bredt sig over de europæiske aktiemarkeder mandag middag. Og baggrunden er ifølge nyhedsbureauet Reuters fraværet af detaljer om handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger ved middagstid med et minus på 0,9 pct., og ned gennem Europa ses altovervejende røde indeks med det danske C25-indeks som en af få undtagelser. Her er der tale om et plus på 0,6 pct.

I USA peger futures for de toneangivende indekse ned med 0,3-0,4 pct.

Forhandlingerne i Washington indikerer en aftale om landbrug, valuta og visse aspekter af immateriel ophavsret, og en aftale vil være det største fremskridt i den nu 15 måneder lange handelskrig. Men i markedet manes der til forsigtighed.

- Trods en positiv udvikling, så er vi ikke helt sikre på, at dette markerer en klar begyndelse på nedskalering af handelskonflikten, siger Mark Haefele, investeringschef hos UBS' globale formueforvaltning, til Reuters.

På de tre tungeste europæiske aktiemarkeder ligger de toneangivende indeks mandag middag med et minus på 0,6 pct. for FTSE 100-indekset i London, på 0,8 pct. for det franske CAC 40-indeks og på 0,6 pct. for DAX-indekset i Frankfurt.

Selskabsspecifikt er danske selskaber pænt præsenteret på Stoxx 600-indeksets plusside. Chr. Hansen ligger i toppen med en stigning på 4,0 pct. i revanche efter nedturen i sidste uge. Men også Demant, Novozymes, Novo og GN er blandt de meste stigende aktier i Europa med plusser mellem 1,5-3,2 pct.

På minussiden ses britiske Royal Mail med et fald på 3,8 pct., efter at avisen Sunday Times har rapporteret, at der er mulighed for strejke blandt arbejderne op mod enten black friday eller ved juletid.

Største fald på 6,8 pct. ses for det britiske formueforvaltningsselskab Jupiter Fund Management og på 4,9 pct. for den luxembourgske stålproducent Arcelormittal uden baggrund i selskabsspecifikt nyt.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder