Eurozonen/Sydbank: BNP-fald ikke set større siden Anden Verdenskrig

Udgivet den 30-04-2020  |  kl. 11:36  |  

Bruttonationalproduktet i eurozonen bragede ned i første kvartal, hvor det faldt med 3,8 pct. sammenlignet med kvartalet før, viser tal fra Eurostat torsdag formiddag.

Men endnu værre var nedturen isoleret set i Frankrig og Spanien, der har været massivt ramt af udbruddet af coronavirusset, der både har kostet mange tusinde dødsfald, men også en voldsom økonomisk deroute.

Og for Italien, hvor data først offentliggøres til middag, ser det muligvis endnu værre ud.

- Det er langt værre end tallene, som vi fik fra USA onsdag. Det afspejler, at man i Europa var hurtigere til at lukke økonomien ned end i USA. Det voldsomme fald i eurozonens BNP blegner desværre sammenlignet med de økonomiske nedture, vi ser i Spanien og Frankrig, hvor det kvartalsvise fald i BNP er på henholdsvis 5,2 pct. og 5,8 pct., skriver Søren V. Kristensen, der er cheføkonom hos Sydbank, i en kommentar til Eurostat-tallene.

- Det er voldsomme fald, som vi ikke har set magen til siden Anden Verdenskrig. Alligevel er det fald, som sandsynligvis bliver overgået, når vi klokken 12 får BNP-rapporten fra Italien, fortsætter han.

Nedturen i det samlede BNP for eurozonen var helt som ventet blandt økonomerne, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  macro❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder