Få et bedre afkast på pensionen!

Udgivet den 27-02-2015  |  kl. 14:17  |  
Aktie tabel

To en halv million danskere har valgt at sikre sig i alderdommen ved at tegne en pensionsopsparing ved at indgå i en firmapension eller ved at oprette en pensionsopsparing i banken.

Men det kan være svært at bevare overblikket over sin ordninger, når oversigterne fra banker og pensionsselskaber kommer ind i slutningen af året.

Banker og pensionskasser tager sig nemlig godt betalt for at forvalte opsparernes penge, og en gennemgang af pensionsordningerne kan give tusindvis af kroner på bundlinjen, den dag pengene skal udbetales.

Giv din pensionsopsparing et eftersyn og lad nogle andre byde på administrationen af den.

For det første kan man gå ind på pensionsinfo.dk. Her kan man trække den samlede rapport, som viser, hvad man har stående af pensionsmidler rundt omkring i forskellige selskaber, siger Kenneth Bach-Nielsen, direktør i Draupnir Investment Advisors.

Det er vigtigt at få samlet pensionerne ét sted, så man undgår at betale de samme omkostninger flere gange. Det er frit hvor man så vælger at samle det hele, men en uvildig rådgiver kan være en god ide at tage med på råd.

Spørg til ordningernes ÅOP - årlige omkostninger i procent, afkast historie og om den strategi som nu følges også passer til netop dig. Det vigtigste er afkastet som lander på din konto EFTER omkostninger.

Det er vigtigt at gennemgå sine ordninger, når man får nyt job, det er netop her man ikke lige får den gamle pensionsordning flyttet med over. I disse tilfælde er det at forrentningen ikke er nok til at dække omkostningerne.

En god måde at starte på er at sætte pensionen ”på auktion”. Slip for besværet med selv at ringe rundt og indhente tilbud. Hos npinvestor.dk kan du med få klik sende din pension i udbud blandt godkendte rådgivere og pensionsselskaber. Servicen er gratis og uforpligtende. Hvis dine tilbud ikke er gode nok, så takker du blot nej.

Se mere her

Udgivet af: Draupnir

Tags:  Pension❯ 

Relaterede nyheder

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,22%
 
14/12/18

 
1,20%
 
14/12/18

 
0,93%
 
14/12/18

 
-0,22%
 
14/12/18

 
-12,75%
 
14/12/18

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder