Facebook: Zuckerberg kendte til problematiske forhold

Udgivet den 12-06-2019  |  kl. 19:23  |  

Mark Zuckerberg, stifteren af og topchefen i verdens største sociale medie, Facebook, kendte tilsyneladende til problematisk forhold i relation til koncernens håndtering af private brugerdata.

Det skriver The Wall Street Journal onsdag med henvisning til unavngivne kilder med kendskab til sagen.

Det er en række emails, som Facebook er stødt på i forbindelse med svar til de amerikanske konkurrencemyndigheder i Federal Trade Commission (FTC), som ifølge avisen "kaster tvivl" over stifterens interesse for brugernes privatliv.

De interne mails vurderes som skadelige for Facebook i den igangværende undersøgelse, og de skulle være en af årsagerne til, at koncernen søger at indgå et forlig og dermed hurtigere få afsluttet sagen, forklarer en af kilderne.

Tilbage i 2012 accepterede Facebook et samtykkedekret fra FTC med det formål at sikre brugernes privatliv og rettigheder, men det sociale medie skal ifølge de omtalte korrespondancer altså ikke have rettet ind efter dekretets vilkår.

FTC's undersøgelse af Facebook startede for mere end et år siden på baggrund af skandalen omkring Cambridge Analytica, som arbejdede for præsident Donald Trumps valgkampagne, og som fik adgang til millioner af Facebook-brugeres data uden deres samtykke.

Facebook hensatte i april i forbindelse med sit regnskab for første kvartal 5 mia. dollar til forligsbetaling og juridiske omkostninger, selv om der endnu ikke var indgået en aftale med FTC derom.

Hos Facebook afviser man dog, at Zuckerberg skulle have grund til dårlig samvittighed.

- Facebook og dets ledelse, inklusiv Mark, stræber altid efter at overholde loven, og på intet tidspunkt har Mark eller andre medarbejdere i Facebook bevidst overtrådt selskabets forpligtelser i henhold til samtykkedekretet fra FTC, udtaler en talsmand for Facebook til The Wall Street Journal.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20:33:01

 
7,91%
 
17:00:01

 
7,71%
 
17:00:01

 
4,22%
 
17:30:02

 
3,53%
 
20:33:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder