Fed-chef vil sænke renten igen

Udgivet den 16-10-2019  |  kl. 19:21  |  

Charles Evans, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Chicago, vil have den amerikanske rente længere ned for at imødegå risici i USA's økonomi og for at modvirke den lave inflation.

- Jeg tror, at pengepolitikken er et rigtigt sted lige nu, sagde Charles Evans onsdag ifølge Bloomberg News i en tale i Illinois.

- Når det er sagt, er der en risiko for, at økonomien vil have sværere ved at navigere de usikkerheder, som er derude, eller for at uventede nedadgående chok kan ramme. Så der er et argument for mere lempelse nu for at skabe yderligere en buffer for risikohåndtering over for disse mulige hændelser.

Federal Reserves inflationsmål lyder på 2,0 pct. om året, og senest i august var den stadig noget fra det niveau i 1,8 pct., målt på PCE Core.

Investorerne satser da også stort på, at der vil komme endnu en rentesænkning, når centralbanken i slutningen af oktober igen holder rentemøde. Handelen med fed funds futures indikerer i al fald en sandsynlighed på 87,3 pct. for en rentesænkning den 30. oktober.

Tirsdag var sandsynligheden på blot 72,9 pct., men onsdagens skuffende detailsalg, som i september viste et fald på 0,3 pct. mod en ventet stigning på 0,3 pct., har øget spekulationen i en lavere centralbankrente.

Tal for inflationsforventningerne fra Federal Reserves afdeling i New York viste også tirsdag det laveste niveau siden 2013 med en ventet inflation i september på 2,4 pct. på tre års sigt mod 2,5 pct. i august. I sidste uge viste University of Michigans måling en ventet inflationstakt på fem til ti års sigt på 2,2 pct. - det laveste niveau siden 1979.

- Nogle målinger er inflationsforventningerne - som er en nøgledeterminant for faktisk inflation - er sunket endnu lavere i år og er i dag ved ukomfortable lave niveauer, vurderede Charles Evans.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder