Fed gransker Deutsche Bank efter mistænkelig Danske-overførsler

Udgivet den 23-01-2019  |  kl. 06:47  |  

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, undersøger Deutsche Banks håndtering af overførsler på milliarder af dollar fra Danske Bank, der anses som værende mistænkelige.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder med indblik i sagen.

Centralbanken undersøger, om Deutsche Banks amerikanske aktiviteter har ført tilstrækkeligt tilsyn med de penge, der kom fra det skandaleramte estiske filial i Danske Bank. Undersøgelsen er på et tidligt stadie.

Banker i USA skal granske kunder og deres adfærd for at opdage potentiel hvidvask og advare myndighederne om mistænkelige transaktioner. Federal Reserve er en af de myndigheder, der sikrer, at bankerne har tilstrækkelige systemer til at gøre dette.

Siden 2017 har Berlingske Business afdækket, hvordan der siden 2007 er strømmet mistænkelige overførsler gennem Danske Banks estiske filial. Der er samlet flydt omkring 1500 mia. kr. gennem banken, hvoraf en stor del karakteriseres som mistænkelige overførsler.

Og det var netop gennem Deutsche Bank i USA, at mange af de mistænkelige overførsler blev gennemført, skriver Bloomberg News. Banken samarbejder ifølge kilderne med centralbanken.

Danske Bank har ikke ønsket at kommentere sagen over for mediet, ligesom en talsperson fra Federal Reserve har oplyst, at centralbanken ikke offentligt kommenterer fortrolige undersøgelser.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder