Feds Powell: Skal se inflationen over 2,0 pct. i nogen tid - GENT

Udgivet den 15-01-2021  |  kl. 06:34  |  

Jerome Powell, formanden for den amerikanske centralbank Federal Reserve (Fed), vurderer, at offentligheden har behov for at se inflationen over 2,0 pct. i nogen tid, og banken vil ikke hæve renten, med mindre ledelsen ser bekymrende inflation eller ubalancer. Renteforhøjelser vil ikke komme "på noget tidspunkt snart".

- Vores øjne er helt åbne omkring dette. I sidste ende har offentligheden brug for at se os lade inflationen bevæge sig moderat over 2,0 pct. i nogen tid, før den nye ramme vil blive opfattet som helt troværdig, sagde Jerome Powell i forbindelse med en virtuel tale, ifølge Bloomberg News.

I december var kerneinflationen på 1,6 pct. på årsbasis, mens centralbankens mål er på 2,0 pct.

Powell ser dog mulighed for et opadgående pres på priserne på kort sigt, men han understregede, at enkeltstående prisstigninger ikke betyder vedvarende inflation. I den forbindelse pegede han også på, at der globalt set er mangel på efterspørgsel i økonomien.

I forhold til Federal Reserves andet hovedmål, beskæftigelsen, lød det fra Jerome Powell, at der er "masser af rum" i arbejdsmarkedet, og økonomien i USA er "meget langt fra" fuld beskæftigelse.

I december var arbejdsløsheden i USA på 6,7 pct., mens den i februar sidste år, før pandemien brød ud, var på 3,5 pct. Den toppede i april i 14,7 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  macro❯  USA❯ 

Relaterede nyheder