Finanshus: Stærk integration overskygger DSV Panalpinas svage guidance

Udgivet den 11-02-2020  |  kl. 08:32  |  
Arkiv: Foto

DSV Panalpinas integration af sidstnævnte skrider hastigt frem - og det betyder, at markedet ignorerer logistikgigantens svage forventning til årets organiske vækst. Det vurderer Berenberg i en ny analyse oven på fredagens regnskab.

- Markedet ser ud til at at have rystet DSV's konservative forventning til indtjening i 2020 af sig på grund af et støttende aktietilbagekøb og stærke fremgang i integrationen af Panalpina.

- Vi ser fortsat en "upside" på mellemlangt sigte drevet af rettidige realiseringer af synergier, yderligere aktietilbagekøb og fremtidige opkøb, skriver det tyske finanshus og fastholder anbefalingen "køb" af aktien.

DSV Panalpina forventer i år et driftsresultat (EBIT) på 8200-8700 mio. kr. Her er midtpunktet til den svage side i forhold til konsensus, da analytikerne inden regnskabet ventede 8637 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

BERENBERG: LEDELSEN SPILDER IKKE TIDEN

Danske DSV kunne efter længere tids tovtrækkeri fortælle om fusionen med schweiziske Panalpina 1. april 2019 til en værdi af cirka 30,5 mia. kr. Købet blev gennemført i august.

Logistikgiganten fortalte i forbindelse med regnskabet fredag, at 60 pct. af Panalpinas volumener nu er flyttet over i DSV's system, og Berenberg hæfter sig da også ved, at alle tegnene fra opkøbet er positive.

- Tidsplanen for integrationsomkostningerne er blevet fremrykket en smule og 1000 funktionæransatte har forladt selskabet siden tredje kvartal, hvilket, vi synes, viser, at ledelsen ikke spilder noget tid i kombineringen af driften, vurderer finanshuset.

Aktien i DSV Panalpina blev på regnskabsdagen sendt ned med 0,8 pct., inden at den mandag faldt yderligere 2,2 pct. til 767,60 kr. Berenberg har et kursmål for aktien på 830 kr. og ser altså et stigningspotentiale på omkring 8 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder