Finanstilsynet: Banksektor bør undgå at udbetale udbytte

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 16:23  |  

Banksektoren bør ikke betale udbytte eller fortage aktietilbagekøb i den nuværende usikre økonomiske situation skal af udbruddet af coronavirus.

Det skriver Finanstilsynet i en mail til Ritzau Finans.

- Finanstilsynet finder, at banksektoren aktuelt bør undgå at forringe kapitalgrundlaget ved at udbetale udbytte eller foretage aktietilbagekøb. Dette er på baggrund af den store usikkerhed, der er om den økonomiske udvikling som følge af Covid-19, skriver Jesper Berg, der er direktør i tilsynet.

Dermed lægger det danske Finanstilsyn sig på linje med den henstilling, som Den Europæiske Centralbank, ECB, kom med i fredags, om at bankerne i eurozonen underlader at udbetale udbytte for 2019 og 2020 - eller i hvert fald holder på pengene frem til 1. oktober.

Det danske Finanstilsyn har dog ikke siddet på hænderne og ventet på inspiration fra ECB i Frankfurt. Allerede den 19. marts skrev tilsynet:

"Finanstilsynet har løbende drøftelser med de enkelte kreditinstitutter om deres kapitalplaner med henblik på at sikre, at kreditinstitutternes kapitalsituation ikke begrænser muligheden for at drive deres forretning, herunder at yde kredit."

- Vi er generelt i løbende dialog med kreditinstitutterne om deres kapitalplanlægning, og vi skrev i sidste uge til en række af de største banker med henblik på at formidle vores synspunkt om aktuelt at udskyde beslutninger om udlodning, indtil de har et klarere billede af de økonomiske konsekvenser af krisen på både kortere og længere sigt, lyder det fra Jesper Berg.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯ 

Relaterede nyheder