Finanstilsynet: EBA-granskning af rolle i hvidvasksag fortsætter

Udgivet den 18-02-2019  |  kl. 17:30  |  
Arkiv: Foto

Det europæiske banktilsyn, EBA, er fortsat i gang med at granske det danske finanstilsyns rolle i Danske Banks hvidvasksag. Det fortæller Finanstilsynet i en kortfattet meddelelse, der er offentliggjort kl. 17 mandag eftermiddag.

Der er lagt op til en rapport senest i midten af april.

Undersøgelsen, der blev startet i september 2018 på baggrund af en henvendelse fra EU-Kommissionen, fortsætter "i en ny fase", skriver tilsynet.

- EBA skal i henhold til den europæiske regulering afslutte sin undersøgelse inden for to måneder fra i dag. EBA's bestyrelse, som består af repræsentanter for de nationale tilsyn, skal træffe en endelig beslutning om sagen, skriver Finanstilsynet.

EU-Kommisionen bad i efteråret EBA om at undersøge Danmark, Letland og Estland for mulige fejl i forbindelse med Danske Banks hvidvaskskandale. Det var første gang, at EU-Kommissionen brugte sin magt til at få det europæiske finanstilsyn til at undersøge mulige brud på europæiske love.

- For at beskytte europæernes sikkerhed og sikre et pålideligt finansielt system må alle medlemslande overholde EU's antihvidvasklovgivning fuldt ud.

- Vi fortsætter med at være årvågne og er parat til at handle, så ethvert brud på loven bliver lukket, og en bedre overvågningspraksis sikrer, at det ikke sker igen, udtalte EU-Kommissionens vicepræsident Frans Timmermans i den forbindelse.

EBA har fået til opgave at granske, hvordan tilsynsmyndighederne i de tre lande undgik at opdage, at et fircifret milliardbeløb i kroner ukontrolleret kunne passere igennem Danske Banks estiske filial.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder