FLSmidth: FFE Minerals køber virksomhed inden for transportteknik

Udgivet den 20-12-2006  |  kl. 11:46  |  

FFE Minerals, som står for FLSmidths aktiviteter i mineralindustrien, har købt KOCH Transporttechnik Germany og KOCH Transporttechnik Austria.

Det fremgår af en børsmeddelelse onsdag.

KOCH Transporttechnik er blandt verdens førende leverandører af transportanlæg til en lang række industrier og er verdensledende inden for rørtransportører.

KOCH konstruerer, fabrikerer, markedsfører og servicerer et bredt program af mekaniske transportører og transportanlæg til mineral- og cementindustrien samt til papir- og celluloseindustrien.

Virksomheden er navnlig kendt som leverandør af transportudstyr til mineraler så som jernmalm og kul, og den er endvidere meget aktiv inden for cementindustrien. KOCH Austria er således lige nu i gang med leverancen af rørtransportører til verdens største cementproduktionslinie St. Genevieve i USA, en ny fabrik som konstrueres og opføres af FLSmidth. KOCH Germany er ved at afslutte leverancen af verdens længste rørtransportør på 8,2 km for Cementos Lima i Peru.

KOCHs globale position inden for transportteknik bliver nu styrket ved at indgå i FFE Minerals aktiviteter ielleve lande. FFE Minerals vil kunne drage stor nytte af KOCHs erfaringer, og etableringen af et nyt fælles teknologicenter inden for materialehåndtering og -transport vil føre til en stærk markedsposition. Dette nye center i FFE Minerals-koncernen skal ledes af Heinz Känel der i dag er direktør for det FFE Mineralsejede MVT og som i 18 år arbejdede for KOCH.

KOCH forventer i 2007 en omsætning på over 600 mio. kroner og vil bidrage positivt til FLSmidthkoncernens indtjening i 2007.

- KOCH Transporttechnik er anerkendt som en stærk leverandør af materialetransportanlæg og vil kunne bidrage med teknologi, erfaringer og et solidt omdømme der styrker vores vækststrategi for mineralområdet. KOCH har også en lang række referencer i cementindustrien, hvilket understreger synergien mellem vore cement- og mineralaktiviteter, udtaler adm. koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen, FLSmidth.

Købet er med forbehold for myndighedernes godkendelse, og parterne har aftalt ikke at offentliggøre købsprisen.

Udgivet af: NPinvestordk

Relaterede nyheder