FLSmidth overtager markedsleder på automatiseret laboratorieløsning-NY

Udgivet den 11-02-2019  |  kl. 09:27  |  

FLSmidth overtager selskabet IMP Automation Group, der er global markedsleder inden for automatiserede laboratorieløsninger til mineindustrien. Det oplyser ingeniørkoncernen i en meddelelse til børsen.

Prisen for selskabet, der er stærkt positioneret i Australien og Sydafrika, oplyses ikke. Transaktionen ventes gennemført i andet kvartal af 2019, fremgår det af meddelelsen.

Overtagelsen af selskabet "fuldender FLSmidths portefølje af automatiserede laboratorieløsninger til mineindustrien", lyder det fra selskabet:

- FLSmidths digitale tiltag og IMP's automatiseringsløsninger er et godt match, der både vil gøre det muligt for mineselskaberne at opnå bedre malmdata samt øge effektiviteten i forarbejdningsprocessen.

- Med dette køb fuldender vi vores udbud af laboratorieløsninger til mineindustrien og mineralforarbejdning, og dette vil få stor værdi for vores kunder, siger FLS' chef for mining, Manfred Schaffer, i meddelelsen.

Erhvervelsen af IMP Automation Group inkluderer flere end 130 medarbejdere, herunder den administrerende direktør Boyne Hohenstein.

- Vi har i FLSmidth fundet en samarbejdspartner, der har det rigtige globale salgsnetværk til at føre vores virksomhed videre. Jeg er utrolig glad for, at vi nu får mulighed for at udbyde vores produkter og løsninger globalt, lyder det fra ham i meddelelsen.

Med i aftalen er også halvdelen af et joint venture, der leverer komplette drifts- og vedligeholdelsesløsninger til automatiserede laboratorier. I 2018 havde IMP indregnet jouint venture-aktiviteten en omsætning på over 250 mio. kr.

FLS-aktien stiger mandag 2,2 pct. til en pris på 307 kr. ved 9.30-tiden.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder