FLSmidth/Sydbank: Branchefælle-regnskab viser stabil mineaktivitet

Udgivet den 18-10-2019  |  kl. 12:34  |  
Aktie tabel

Selv om Sandvik ikke sælger til samme sted i leveringskæden til mineindustrien som danske FLSmidth, er selskabets regnskab dog positiv læsning for den danske branchefælle. Sandviks regnskab, der er offentliggjort fredag formiddag, viser nemlig et stabilt og højt aktivitetsniveau i minerne.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, hvor han blandt andet følger mineindustrien tæt.

- Det er positivt, at aktivitetsniveauet i minerne fortsat er på et fint og højt niveau. Så længe vi får de meldinger fra selskaber, som sælger udstyr til at grave i minerne, så er der forventeligt også efterspørgsel og behov for fabrikkerne til forarbejdning af råvarerne, siger han.

- Så det er positivt med de meldinger - de kommer dog i kølvandet på en nedjustering fra FLS, hvor der er problemer med eksekvering på ordrer i minedelen. Men det er trods alt positivt, at de ikke også skal til at slås med et signal om aftagende aktivitetsniveau, lyder det fra aktieanalytikeren.

Sandvik havde i tredje kvartal en justeret driftsindtjening på 4,62 mia. svenske kr. - 3,19 mia. kr. - mens analytikerne blot havde regnet med 4,42 mia. svenske kr.

Resultatet kom på baggrund af en omsætning, der var stort set som ventet. Den var på 25,16 mia. svenske kr., hvor analytikerne havde ventet 25,18 mia. svenske kr.

- Sandvik ligger længere oppe i værdikæden end FLS, men jeg synes, det er positivt, at aktiviteten i den afdeling, der er mest relateret til FLS - Mining & Rock - er på et stabilt og højt niveau, vurderer Mikkel Emil Jensen.

I Mining & Rock-divisionen steg omsætningen i kvartalet til 11,8 mia. svenske kr. fra 10,8 mia. svenske kr. samme kvartal sidste år.

Mens Sandvik-aktien belønnes for regnskabet med et aktieplus på 2,3 pct. til 161,55 svenske kr., stiger FLS-aktien 0,4 pct. til 232 kr. Inden regnskabet lå aktien med et fald på 0,4 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder