FLSmidth/Sydbank: Fokus på mineforretning giver investorerne ro

Udgivet den 15-01-2021  |  kl. 13:52  |  
Arkiv: Foto

Bekræftelsen fra FLSmidth om, at koncernen er i dialog med tyske Thyssenkrupp om et muligt opkøb af selskabets mineaktiviteter, giver formentlig analytikere og investorer lidt ro, vurderer Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank.

- FLSmidth nævner mineforretningen og ikke cementforretningen. For analytikerne og investorerne giver det nok lidt ro, fordi der var lidt bekymring om, at man ville ekspandere i cementmarkedet, som har haft det svært, og hvor vækstperspektiverne er udfordrede, siger han.

I en kortfattet meddelelse fredag skriver FLSmidth, at forhandlingerne er på et ikke-bindende stadie, og at det derfor ikke er sikkert, at det vil ende med en aftale med Thyssenkrupp.

- Noget tyder på, at vi er tæt på et opkøbstilbud, siger Mikkel Emil Jensen, men vil ikke gætte på, hvor stort et beløb, der kan være tale om.

- Man kan godt regne med, at det ikke er et helt ubetydeligt opkøb, og det vil være noget, der har en væsentlig betydning for FLSmidths volumen og størrelse i mineudstyrsindustrien.

Fordi perspektiverne i mineforretningen er bedre end i cementforretningen vurderer Mikkel Emil Jensen, at FLSmidth formentlig skal betale en højere pris.

- Men vi er samtidig også i krisetid, så der er også mulighed for, at FLSmidth kan købe minedivisionen til en god pris samtidig med, at man får mere volumen på et marked, hvor vækstperspektiverne er bedre.

Umiddelbart efter meddelelsen blev FLSmidth-aktien sendt 2,3 pct. op, men er faldet lidt tilbage og ligger tidligt fredag eftermiddag i plus 1,1 pct. til 220,80 kr.

IKKE SIGNAL OM UDFASNING AF CEMENT

Et potentielt opkøb kan også være med til at styrke FLSmidth konkurrencemæssigt.

- Metso Outotec, som er et andet selskab, der sælger mineudstyr, har noget skala og volumen. Så ved at FLSmidth kan lave et opkøb inden for minedivisionen, kan de få flere markedsandele og mere skala, siger han.

Mikkel Emil Jensen understreger dog, at meddelelsen ikke skal tolkes som et signal om, at FLSmidth er ved at udfase deres cementaktiviteter.

- Man ser på de muligheder, der er, og hvor man ser det bedste potentiale i forhold til den pris, man skal give. Nu tyder det så på, at det i den her omgang er minedivisionen, der virker mest interessant. På mellemlangt sigt er cementforretningen udfordret, og derfor kan der være en ide i at se mere ind i minedivisionen. Men over langt sigt har cement gode vækstperspektiver, så jeg tror altid, at det vil være et fokusområde for FLSmidth.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder