Forbrugervaregigant leverer største salgsvækst i fem år

Udgivet den 19-10-2018  |  kl. 14:28  |  

Forbrugsvaregiganten Procter & Gamble, som blandt ejer kendte mærker som Gillette og Pampers, leverede i første kvartal af selskabets skæve regnskabsår den største salgsvækst i fem år - godt hjulpet på vej af helse og- skønhedsprodukter.

Den organiske vækst steg med 4 pct. i regnskabet for første kvartal, og det var mere end dobbelt så meget som analytikerne havde forventet. Ifølge Bloomberg News lød estimatet nemlig på 1,9 pct.

Det var det amerikanske marked, som stod for meget af væksten, og der var blandt andet dobbelte vækstrater at spore i luksushudcremen SK-II, som er populær Asien. Det skriver Bloomberg News.

Samtidig har forbrugervaregiganten forsøgt sig med mere innovative produkter, eksempelvis mere miljøbevidste Pampers babybleer, og milliarder i besparelser har også været med til at pynte på bundlinjen.

Omsætningen endte på 16,69 mia. dollar, hvilket var højere end konsensus på 16,46 mia. dollar. Kerneindtjeningen landede i samme periode på 1,12 dollar per aktie, og den ramte ligeledes over forventningen om en indtjening på 1,08 dollar per aktie.

Selskabet fastholder desuden sine forventninger for salget og indtjeningen for hele regnskabsåret.

Procter & Gamble stiger 4,9 pct. i formarkedet efter fredagens regnskab.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  Report❯  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder