Ford nedjusterer efter tredje kvartal - kinesiske marked svigter

Udgivet den 23-10-2019  |  kl. 22:31  |  

Den amerikanske bilproducent Ford har onsdag aften i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal sænket prognosen for helåret. Årsagen er svigtende volumener i Kina og faldende salg i USA af selskabets mest populære SUV. Selskabet peger dog også på øgede garantiomkostninger og udgifter til salgsfremmende tiltag.

Nedjusteringen tyder på, at koncernens store omstruktureringsplan til 11 mia. dollar vil tage længere tid end ventet, skriver Bloomberg News.

Ford Motor Company regner nu med en justeret indtjening per aktie i intervallet mellem 1,20 og 1,32 dollar mod tidligere mellem 1,20 og 1,35 dollar. Den nye prognoses midtpunkt er under forventningerne på Wall Street på 1,27 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News.

Prognosen for det justerede driftsresultat (EBITDA) lyder nu på mellem 6,5 og 7,0 mia. dollar mod tidligere 7,0 til 7,5 mia. dollar. Her er den nye forventning imidlertid over buddet fra eksperterne på Wall Street på 6,36 mia. dollar.

Ford kom gennem tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 34 cent, mens omsætningen landede på 33,90 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 26 cent og en omsætning på 34,03 mia. dollar.

- Vi synes tredje kvartal var et godt kvartal. De fremskridt, vi har gjort, indikerer også, at vi har mere arbejde foran os, sagde Tim Stone, topchef i Ford, på et pressemøde i Dearborn i Michigan, ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder