Ford svarer Tesla og skærer i prisen på Mustang Mach-E

Udgivet den 30-01-2023  |  kl. 15:11  |  

Bilgiganten Ford skærer gennemsnitsligt 4500 dollar af prisen på sine modeller af elbilen Mustang Mach-E som svar på Teslas nylige prisnedsættelser på op til 20 pct.

- Vores konkurrenter justerer også deres priser, vi vil gerne være konkurrencedygtige, så vi bliver nødt til at komme med modsvar, siger Martin Gjaja, som er kundedirektør for Fords elbildivision, ifølge Bloomberg News.

Mustang Mach-E er tidligere kaldt for en model, man ikke kan tjene penge på af producenten selv. Ford håber på at kunne mindske marginforringelser ved at øge produktionen med 67 pct. i år.

- Vi kommer til at se store forbedringer i vores omkostninger som resultat af en opskaleret produktion, og råvarepriserne vil også lette sig, siger Martin Gjaja.

Mach-E modellen med den laveste pris starter nu på 45.995 dollar, hvilket svarer til en besparelse på blot 900 dollar. Den største rabat kommer ved købet af en GT Extended Range udgave, som har et prisfald på 5900 dollar og en startpris på 63.995 dollar.

Derudover kan bilerne nu købes med en finansieringsrente på 5,3 pct. De nye priser gør også, at bilerne kvalificerer sig til den føderale skatterabat på op til 7500 dollar under præsident Joe Bidens Inflation Reduction Act.

Ifølge Bloomberg News kommer denne krig om at vinde købere i en tid, hvor analytikerne ser et langsommere tempo i elbilvæksten.

Med en bruttomargin på 25,9 pct. i fjerde kvartal, kan Tesla skære i priserne og stadig have en sund forretning. Her mangler Ford ifølge John Murphy, som er analytiker hos Bank of America, ånderum.

- De fleste producenter taber lige nu penge på elkøretøjer, og de her prisjusteringer gør det højest sandsynligt sværere at drive en forretning, mens de prøver at øge produktionen, siger han.

.\\˙ MarketWire

Peter Søndergaard Rasmussen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯