Formand vil have Scandinavian Tobacco Group på børsen

Udgivet den 18-08-2014  |  kl. 07:11  |  

Scandinavian Tobacco Group har kurs mod den danske fondsbørs, hvis det står til bestyrelsesformanden i selskabet, Jørgen Tandrup.

Han mener, at aktiemarkedet er gunstigt lige nu og at tiden derfor er moden til en børsnotering. Dermed trodser han dele af ejerkredsen, der tidligere har afvist en børsnotering.

Den amerikanske storbank JP Morgan er hyret som rådgiver til processen.

Det skriver dagbladet Børsen.

- En børsnotering kan være en god mulighed, hvis der skal ske ændringer i ejerstrukturen. Aktiemarkedet er for tiden attraktivt, udtaler bestyrelsesformand Jørgen Tandrup, ifølge dagbladet Børsen.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger har JP Morgan det seneste halvår arbejdet med at forberede en børsnotering og i den forbindelse er udløbet af en aktionæraftale med svenske Swedish Match, der i fællesskab med to danske fonde har stået bag Scandinavian Tobacco Group siden dannelsen ved en fusion i 2010. Aftalen udløber i oktober og kan bane vejen for en børsnotering.

Scandinavian Tobacco Group har 9500 ansatte og havde i 2013 en omsætning på 6 mia. kr. og en driftsindtjening på knap 1 mia. kr. Selskabet er verdensledende indenfor pibe- og cigarfremstilling.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯ 

Relaterede nyheder